Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
close
μήνυμα συστήματος

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας
 • ΕπαναλαμβανόμεναΤμήματα
 • Ενημερωθείτε στο2810 24.00.24
 • Δωρεάν

Με 8μηνη Απασχόληση και δωρεάν Κατάρτιση

Ο εκπαιδευτικός όμιλος dp studies ανακοινώνει την Έναρξη της διαδικασίας των Αιτήσεων για τις προσλήψεις στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τους Δήμους της Κρήτης!

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 1 Αυγούστου 2018 και ώρα 14:00  και λήγουν στις 20 Αυγούστου 2018 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Το dp studies προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική και δωρεάν καθοδήγηση για την σωστή Συμπλήρωση των Αιτήσεων!

ΠΡΟΣΟΧΗ η συμπλήρωση των αιτήσεων, χωρίς την σωστή καθοδήγηση, έχει οδηγήσει σε ακύρωση και απόρριψη αιτήσεων, καθώς απαιτεί ειδική προετοιμασία και γνώση.

Το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας αναφέρεται 8μηνη εργασία στους Δήμους (όπως ήταν το προηγούμενο) και απευθύνεται σε ανέργους.

Η δράση αποσκοπεί:

α) στην επανασύνδεση των µακροχρονίως ανέργων και ευάλωτων οµάδων στην αγορά εργασίας
β) στην αναβάθµιση των δεξιοτήτων των ανέργων
γ) στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και
δ) στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων µε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ο συνολικός προϋπολογισµός της δράσης ανέρχεται περίπου στα 219.276.000 ευρώ.

Επίσης προβλέπεται ξανά δωρεάν κατάρτιση και απόκτηση αναγνωρισμένων κρατικών πιστοποιητικών υπολογιστών (βασικού ή προχωρημένου επιπέδου) καθώς και άλλων επίκαιρων γνώσεων για την Αγορά Εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε μας στα τηλέφωνα 2810.24.00.24 ή 2810.313.603.

Επέλεξε να υλοποιήσεις την Δωρεάν Κατάρτιση στο dp studies

Οι ωφελούμενοι θα εργάζονται στη θέση για την οποία έχουν επιλεχθεί και μία ημέρα της εβδομάδας θα συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης.

Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί με την μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (voucher), δηλαδή ο άνεργος θα μπορεί να επιλέξει το ΚΕΚ της αρεσκείας του και σ’ αυτό θα την υλοποιεί. Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας.

Να ενημερώσουμε ότι τα Κέντρα Επαγγελματκής Κατάρτισης dp studies συμμετέχουν στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας ως πάροχος Κατάρτισης, αφού όπως προαναφέρθηκε οι επιτυχόντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2 επιλογές:

 • 1η επιλογή: Εργασία 5 ημέρες ανά εβδομάδα
 • 2η επιλογή: Εργασία 4 ημέρες ανά εβδομάδα και 1 ημέρα ανά εβδομάδα κατάρτιση και δωρεάν απόκτηση πιστοποιητικού δεξιοτήτων, ώστε οι άνεργοι επιτυχόντες του προγράμματος να βελτιώσουν τα προσόντα τους για την αγορά εργασίας!

Δηλώσεις Συμμετοχής

Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην Νέα Κοινωφελή Εργασία 2018, δηλώστε συμμετοχή στο dp studies, επικοινωνώντας μαζί μας στα τηλέφωνα: 2810.24.00.24, 2810.313.603, 2810.285.627 και εμείς θα σας καθοδηγήσουμε δωρεάν για την σωστή συμπλήρωση της Αίτησης.

Εναλλακτικά επισκεφτείτε ένα από τα παραρτήματα του dp studies και δηλώστε τη συμμετοχή σας.

 • 1ο Παράρτημα: Κορωναίου 4 (Κέντρο Ηρακλείου) – τηλ. 2810.24.00.24
 • 2ο Παράρτημα: Μελίνας Μερκούρη 64 (Θέρισος) – τηλ. 2810.313.603

Οι αιτήσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα ξεκίνησαν στις 1 Αυγούστου 2018 και ώρα 14:00  και λήγουν στις 20 Αυγούστου 2018 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Περισσότερες Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκαν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους

5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

6. εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

7. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (03-02-2017), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι:

α) άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών,

β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και

γ) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ.

Μοριοδότηση Ανέργων

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα εξής εννέα (9) αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης:

1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

3) Την αναπηρία του υποψήφιου ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.

4) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.

5) Την ηλικία.

6) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

7) Τον αριθμό του προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή /και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

8) Το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ)

9) Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αιτήσεις Ανέργων στα προγράμματα κατάρτισης του dp studies

Όπως προαναφέρθηκε Οι επιτυχόντες του προγράμματος μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2 επιλογές:

 • 1η επιλογή: Εργασία στο Δήμο 5 ημέρες ανά εβδομάδα
 • 2η επιλογή: Εργασία στο Δήμο 4 ημέρες ανά εβδομάδα και 1 ημέρα ανά εβδομάδα κατάρτιση και δωρεάν απόκτηση πιστοποιητικού δεξιοτήτων, ώστε οι άνεργοι επιτυχόντες του προγράμματος να βελτιώσουν τα προσόντα τους για την αγορά εργασίας!

Η δράση της κατάρτισης και εφόσον οι άνεργοι θα επιλέξουν την 2η επιλογή, θα ξεκινήσει τον 2ο μήνα υλοποίησης του προγράμματος και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος (παρακολουθώντας περίπου 4 έως 6 ώρες μάθημα κάθε Παρασκευή).

Το Πρόγραμμα Κατάρτισης αναφέρεται στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διάρκειας 120 ωρών και περιλαμβάνει τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές, προχωρημένες. 

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν και κύκλο σεμιναρίου µε θέµα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα». Η κατάρτιση επίσης περιλαμβάνει και άλλες ενότητες χρήσιμες για την Αγορά Εργασίας.

Οι Ωφελούμενοι που θα επιλέξουν να το παρακολουθήσουν, θα συμμετέχουν, μετά το πέρας του, σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής. Το πρόγραμμα δεν απαιτεί υποχρεωτικά την επιτυχία του ανέργου σε αυτές τις εξετάσεις, αλλά του δίνει την δυνατότητα, αν είχε επιτύχει, να αποκτήσει επικαιροποιημένο δίπλωμα Υπολογιστών το οποίο θα μπορεί να το χρησιμοποιεί από εδώ και στο εξής σε όλες τις προκηρύξεις.

Εφόσον οι Ωφελούμενοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η κατάρτιση/επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Συνεπώς, οι Ωφελούμενοι που θα συμμετέχουν στη Δράση της Κατάρτισης, θα απασχολούνται τέσσερις (4) ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη) στο ωράριο του Δήμου και θα καταρτίζονται στο dp studies μία (1) ημέρα την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή)

Στην περίπτωση που κάποιος Ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας.

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Αν επιθυμείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για το σεμινάριο, συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και εξειδικευμένος σύμβουλος του dp studies θα επικοινωνήσει μαζί σας, για να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες. Εναλλακτικά τηλεφωνήστε στο dp studies ή επισκεφτείτε ένα από τα παραρτήματα του και δηλώστε τη συμμετοχή σας.

• 1ο Παράρτημα: Κορωναίου 4 (Κέντρο Ηρακλείου) – τηλ. 2810.24.00.24
• 2ο Παράρτημα: Μελίνας Μερκούρη 64 (Θέρισος) – τηλ. 2810.313.603

Τα δεδομένα σας θα χρησιμοποιηθούν με σκοπό να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με το/τα σεμινάριο/α που θα εκδηλώσετε ενδιαφέρον στην παρούσα φόρμα.
Φορμα εκδηλωσης ενδιαφεροντος
Παρακαλούμε συμπληρώστε παρακάτω
κάνοντας κλικ, τα σεμινάρια που σας ενδιαφέρουν.
Επιδοτουμενα Προγραμματα
Πληροφορικη
Ξενες γλωσσες
Marketing
Τουριστικα
Διαγωνισμοι ΑΣΕΠ
Σεμιναρια Διαφορων Ειδικοτητων
Υπηρεσιες
Μεταπτυχιακα στην Κυπρο Εξ' Αποστασεως
Πανεπιστημιακα φροντιστηρια
Στοιχεια Επικοινωνιας Ενδιαφερομενου
Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις
 • 1. Πως μπορώ να πληρώσω για τα σεμινάρια;
 • 2. Είμαι εισηγητής πως μπορώ να κάνω αίτηση για συνεργασία μαζί σας
 • 3. Που διεξάγονται τα Σεμινάρια;
 • 4. Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνω πιστοποίηση;
 • 5. Πως μπορώ να ενημερώνομαι για τα προγράμματα σας