Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
close
μήνυμα συστήματος

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας
Κοινοποιηση στα social
 • ΕπαναλαμβανόμεναΤμήματα
 • Ενημερωθείτε στο2810 24.00.24
 • Δωρεάν

Έναρξη της Κατάρτισης

Ο εκπαιδευτικός όμιλος dp studies ανακοινώνει την Έναρξη της Κατάρτισης, στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τους Δήμους της Κρήτης!

Αν είστε επιτυχών στο πρόγραμμα, τηλεφωνήστε άμεσα στο dp studiies (2810.24.00.24), και ενημερωθείτε για τα επόμενα βήματα σας. Αν επιθυμείτε μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με εξειδικευμένο σύμβουλο της εταιρείας, ώστε να σας ενημερώσει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να ενταχθείτε στα τμήματα της κατάρτισης.

Νέοι Υπολογιστές ... νέα εμπειρία!

Το dp studies σας ενημερώνει ότι για την καλύτερη απόδοση της εκπαιδευτικής σας διαδικασίας, έχει προχωρήσει στην αγορά νέων υπερσύγχρονων υπολογιστών με επεξεργαστή I7, SSD Δίσκους και 24" οθόνες.

Επίσης μπορείτε να επιλέξετε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα ή στο κτίριο μας στο κέντρο του Ηρακλείου ή στο παράρτημα μας στην Θέρισσο. Συγκεκριμένα οι 2 αδειοδοτημένες δομές του dp studies είναι οι εξής:

 • 1ο Παράρτημα: Κορωναίου 4 (Κέντρο Ηρακλείου) – τηλ. 2810.24.00.24
 • 2ο Παράρτημα: Μελίνας Μερκούρη 64 (Θέρισος) – τηλ. 2810.313.603

Επιλέξτε το dp studies, την πιο σύγχρονη και εξειδικευμένη Σχολή Πληροφορικής από το 1995!

Το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας ως γνωστόν αναφέρεται 8μηνη εργασία στους Δήμους καθώς και σε Δωρεάν Κατάρτιση για την απόκτηση αναγνωρισμένων κρατικών πιστοποιητικών υπολογιστών (βασικού ή προχωρημένου επιπέδου) καθώς και άλλων επίκαιρων γνώσεων για την Αγορά Εργασία.

Η δράση αποσκοπεί:

α) στην επανασύνδεση των µακροχρονίως ανέργων και ευάλωτων οµάδων στην αγορά εργασίας
β) στην αναβάθµιση των δεξιοτήτων των ανέργων
γ) στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και
δ) στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων µε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ο συνολικός προϋπολογισµός της δράσης ανέρχεται περίπου στα 219.276.000 ευρώ.

Επέλεξε να υλοποιήσεις τη Δωρεάν Κατάρτιση στο dp studies

Σύμφωνα με την προκύρηξη της Δράσης, οι ωφελούμενοι θα εργάζονται στη θέση για την οποία έχουν επιλεχθεί και μία ημέρα της εβδομάδας θα συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης.

Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας.

Να ενημερώσουμε ότι τα Κέντρα Επαγγελματκής Κατάρτισης dp studies συμμετέχουν στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας ως πάροχος Κατάρτισης.

Προγράμματα Κατάρτισης του dp studies

Όπως προαναφέρθηκε oι επιτυχόντες του προγράμματος μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2 επιλογές:

 • 1η επιλογή: Εργασία στο Δήμο 5 ημέρες ανά εβδομάδα
 • 2η επιλογή: Εργασία στο Δήμο 4 ημέρες ανά εβδομάδα και 1 ημέρα ανά εβδομάδα κατάρτιση και δωρεάν απόκτηση πιστοποιητικού δεξιοτήτων, ώστε οι άνεργοι επιτυχόντες του προγράμματος να βελτιώσουν τα προσόντα τους για την αγορά εργασίας!

Η δράση της κατάρτισης και εφόσον οι άνεργοι θα επιλέξουν την 2η επιλογή, θα ξεκινήσει τον 2ο μήνα υλοποίησης του προγράμματος και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος (παρακολουθώντας περίπου 4 έως 6 ώρες μάθημα κάθε Παρασκευή).

Το Πρόγραμμα Κατάρτισης αναφέρεται στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διάρκειας 120 ωρών και περιλαμβάνει τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές, προχωρημένες. 

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν και κύκλο σεμιναρίου µε θέµα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα». Η κατάρτιση επίσης περιλαμβάνει και άλλες ενότητες χρήσιμες για την Αγορά Εργασίας.

Οι Ωφελούμενοι που θα επιλέξουν να το παρακολουθήσουν, θα συμμετέχουν, μετά το πέρας του, σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής. Το πρόγραμμα δεν απαιτεί υποχρεωτικά την επιτυχία του ανέργου σε αυτές τις εξετάσεις, αλλά του δίνει την δυνατότητα, αν είχε επιτύχει, να αποκτήσει επικαιροποιημένο δίπλωμα Υπολογιστών το οποίο θα μπορεί να το χρησιμοποιεί από εδώ και στο εξής σε όλες τις προκηρύξεις.

Εφόσον οι Ωφελούμενοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η κατάρτιση/επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Συνεπώς, οι Ωφελούμενοι που θα συμμετέχουν στη Δράση της Κατάρτισης, θα απασχολούνται τέσσερις (4) ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη) στο ωράριο του Δήμου και θα καταρτίζονται στο dp studies μία (1) ημέρα την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή)

Στην περίπτωση που κάποιος Ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Όσοι επιτυχόντες ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στα τμήματα Κατάρτισης (αρχαρίων ή προχωρημένων), δηλώστε συμμετοχή στο dp studies, επικοινωνώντας μαζί μας στα τηλέφωνα: 2810.24.00.24, 2810.313.603, 2810.285.627 και εμείς θα σας καθοδηγήσουμε δωρεάν για όλη τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε μέχρι να προσληφθείτε στον Δήμο, καθώς και αναλυτικά για τα τμήματα κατάρτισης του dp studies, τα οποία μπορείτε να τα παρακολουθήσετε δωρεάν την 5η μέρα της εργασίας σας.

Εναλλακτικά επισκεφτείτε ένα από τα παραρτήματα του dp studies και δηλώστε τη συμμετοχή σας.

 • 1ο Παράρτημα: Κορωναίου 4 (Κέντρο Ηρακλείου) – τηλ. 2810.24.00.24
 • 2ο Παράρτημα: Μελίνας Μερκούρη 64 (Θέρισος) – τηλ. 2810.313.603

Περισσότερες Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων είχαν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκαν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους

5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

6. εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

7. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, είχαν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι:

α) άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών,

β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και

γ) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ.

Μοριοδότηση Ανέργων

Οι ωφελούμενοι κατατάχθηκαν στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα εξής εννέα (9) αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης:

1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

3) Την αναπηρία του υποψήφιου ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.

4) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.

5) Την ηλικία.

6) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

7) Τον αριθμό του προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή /και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

8) Το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ)

9) Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 

Αν επιθυμείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για το σεμινάριο, συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και εξειδικευμένος σύμβουλος του εκπαιδευτικού ομίλου dp studies θα επικοινωνήσει μαζί σας, για να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Εναλλακτικά τηλεφωνήστε στο dp studies ή επισκεφτείτε ένα από τα παραρτήματα του και δηλώστε τη συμμετοχή σας.

• 1ο Παράρτημα: Κορωναίου 4 (Κέντρο Ηρακλείου) – τηλ. 2810.24.00.24
• 2ο Παράρτημα: Μελίνας Μερκούρη 64 (Θέρισος)   – τηλ. 2810.313.603

ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα δεδομένα σας θα χρησιμοποιηθούν με μοναδικό σκοπό να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα σεμινάρια που θα εκδηλώσετε ενδιαφέρον στην παρούσα φόρμα.

Φορμα εκδηλωσης ενδιαφεροντος
Παρακαλούμε συμπληρώστε παρακάτω
κάνοντας κλικ, τα σεμινάρια που σας ενδιαφέρουν.
Επιδοτουμενα Προγραμματα
Πληροφορικη
Ξενες γλωσσες
Marketing
Τουριστικα
Διαγωνισμοι ΑΣΕΠ
Σεμιναρια Διαφορων Ειδικοτητων
Υπηρεσιες
Μεταπτυχιακα στην Κυπρο Εξ' Αποστασεως
Πανεπιστημιακα Φροντιστηρια i-pass
Στοιχεια Επικοινωνιας Ενδιαφερομενου
Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις
 • 1. Πως μπορώ να πληρώσω για τα σεμινάρια;
 • 2. Είμαι εισηγητής πως μπορώ να κάνω αίτηση για συνεργασία μαζί σας
 • 3. Που διεξάγονται τα Σεμινάρια;
 • 4. Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνω πιστοποίηση;
 • 5. Πως μπορώ να ενημερώνομαι για τα προγράμματα σας