Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
close
μήνυμα συστήματος

Πολιτική Απορρήτου

Κοινοποιηση στα social

Δήλωση Ιδιωτικού Απορρήτου – Διαδίκτυο

Αυτή η δήλωση ιδιωτικού απορρήτου αφορά τις πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα μας για να δείτε τις εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Συλλέγοντας αυτές τις πληροφορίες, δρούμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας δεδομένων και βάσει νόμου, είμαστε υποχρεωμένοι να σας παρέχουμε πληροφορίες για εμάς, για το λόγο και τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας, και για τα δικαιώματα που έχετε πάνω σε αυτά.

Για απορίες σας σχετικά με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, αλλά και κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Συμμόρφωσης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων του dp studies στο email: gdpr@dp.gr.

Προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ε.Ε, τα προσωπικά δεδομένα ορίζονται ως:

«οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με αναγνωρισμένο ή αναγνωρίσιμο φυσικό πρόσωπο (υποκείμενο δεδομένων). Αναγνωρίσιμο πρόσωπο είναι εκείνο που μπορεί να αναγνωριστεί άμεσα ή έμμεσα, με αναφορά σε ένα αναγνωριστικό όπως ένα όνομα, έναν αριθμό αναγνώρισης, δεδομένα τοποθεσίας, ένα διαδικτυακό αναγνωριστικό ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που αφορούν την φυσική, φυσιολογική, γενετική, πνευματική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου».

Ποιοι είμαστε

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 με την επωνυμία «Εκπαιδευτικός Όμιλος dp studies Ε.Ε.» είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που δραστηριοποιείται στην επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση ενηλίκων.

Παράλληλα, πέρα από τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες, παρέχει συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες για την προώθηση εκπαιδευομένων στην απασχόληση.

Απευθύνεται σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού για τις οποίες σχεδιάζει - οργανώνει και υλοποιεί Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης αλλά και Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης.

Αυτές οι ομάδες είναι οι εξής:

  • Φοιτητές
  • Άνεργοι (Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)
  • Μακροχρόνιοι Άνεργοι
  • Άτομα Απειλούμενα ή Αποκλειόμενα από την Αγορά Εργασίας (Άτομα με Αναπηρία, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, μετανάστες, αιτούντες άσυλο κτλ.)
  • Εργαζόμενοι
  • Εκπαιδευτές

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) έχει αναπτύξει και διατηρεί ένα άτυπο δίκτυο που αποτελείται από μηχανισμούς ανίχνευσης αναγκών αγοράς εργασίας, κοινωνικούς εταίρους και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης διατηρεί επαφή με επιχειρήσεις που έχει συνεργαστεί, τόσο στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης, όσο και στην προσπάθεια ανάλυσης στατιστικών στοιχείων των υλοποιηθέντων προγραμμάτων.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Υπεύθυνο για τη συμμόρφωση με τον ΓΚΠΠΔ (GDPR) και τους εκπροσώπους προστασίας δεδομένων μας , εδώ:

Υπεύθυνος Συμμόρφωσης με τον ΓΚΠΠΔ: Ασανάκη Ελένη, 2810.313.603, gdpr@dp.gr

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε υπεύθυνο προστασίας δεδομένων, επομένως οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την χρήση των προσωπικών σας δεδομένων πρέπει να απευθύνονται στα παραπάνω στοιχεία επικοινωνίας.

Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε

Κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας συλλέγουμε αυτόματα ορισμένες πληροφορίες με τη χρήση cookies (όπως πχ. IP η πληροφορίες προτιμήσεων, στοιχεία χρήσης συσκευής), δηλαδή πληροφορίες που μας επιτρέπουν να θυμόμαστε εσάς και τις προτιμήσεις σας κατά τη χρήση αυτού του παρόντος ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή πληροφοριών αυτού του είδους. Τη διεύθυνση ΙΡ σας, την οποία χρησιμοποιούμε για να καταγράφουμε το ενδιαφέρον σας και τις επισκέψεις σας στον ιστότοπό μας. Επίσης, γίνεται συμπλήρωση προσωπικών δεδομένων με φόρμες επικοινωνίας και αιτήσεις online. Για τους σκοπούς αυτούς, συλλέγουμε τα Π.Δ. σας και η επεξεργασία των δεδομένων αυτών είναι απαραίτητη για την προώθηση και την ολοκλήρωση των διαδικασιών εγγραφής σας και την εν γένει ικανοποίηση των αιτημάτων σας. Τα δεδομένα σας που προκύπτουν από τις φόρμες επικοινωνίας θα διατηρηθούν για διάστημα 20 ετών.

Πως χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας

Αυτή η ειδοποίηση απορρήτου δηλώνει πώς εμείς, το Κ.Δ.Β.Μ. θα συλλέξουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, να διατηρούμε επαφή μαζί σας και να διαχειριζόμαστε αιτήματα ή παράπονα που μας υποβάλλετε. Για να βελτιστοποιούμε τις υπηρεσίες μας, για τους σκοπούς της (απευθείας) προώθησης και της έρευνας αγοράς. Για να ασκούμε τη διοίκηση εντός του Κ.Δ.Β.Μ. και να διαχειριζόμαστε και να προστατεύουμε την υποδομή τεχνολογίας των πληροφοριών που διαθέτει το Κ.Δ.Β.Μ.

Το Κ.Δ.Β.Μ. θα επεξεργαστεί (συλλέξει, αποθηκεύσει και χρησιμοποιήσει) τις πληροφορίες που παρέχετε με τρόπο συμβατό με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ε.Ε (ΓΚΠΠΔ). Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις πληροφορίες σας ακριβείς κι ενημερωμένες και να μην τις κρατήσουμε για περισσότερο απ’ όσο είναι απαραίτητο. Το πόσο καιρό θα πρέπει να διατηρούνται ορισμένα είδη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μπορεί επίσης να διέπεται από συγκεκριμένες απαιτήσεις του τομέα των επιχειρήσεων και συμφωνημένες πρακτικές.

Γιατί συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες

Προκειμένου να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες και τις ενημερώσεις μας, χρειάζεται να συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, δεσμευόμαστε να εξασφαλίσουμε πως οι πληροφορίες που συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε είναι κατάλληλες γι’ αυτό τον σκοπό και δεν οδηγούν σε προσβολή της ιδιωτικότητάς σας.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται μέσω cookies μας επιτρέπουν να θυμόμαστε εσάς και τις προτιμήσεις σας κατά τη χρήση του παρόντος ιστότοπου ώστε να σας παρέχουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης καθώς και υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες. Ειδικότερα με τη χρήση της υπηρεσίας Google Analytics χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας και για να δούμε την πορεία τους μέσα στον ιστότοπο. Παρόλο που η Google καταγράφει δεδομένα όπως η γεωγραφική σας θέση, η συσκευή σας, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν σας κάνει προσωπικά γνωστούς σε εμάς.

Πρόκειται να μοιραστείτε τα δεδομένα μου με κάποιον άλλον;

Πιθανόν να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους παρόχους υπηρεσιών που συνδέονται με την ιστοσελίδα μας κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Τυχόν τρίτα μέρη με τα οποία μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα είναι υποχρεωμένα να διατηρήσουν τα στοιχεία σας με ασφάλεια και μόνο στα πλαίσια νόμιμων σκοπών επεξεργασίας. Το Κ.Δ.Β.Μ. δεν επεξεργάζεται και δε διαβιβάζει τα ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτα μέρη χωρίς τη ρητή σας συγκατάθεση, παρά μόνο στην περίπτωση που υπάρχει άλλος νόμιμος λόγος επεξεργασίας ή υποχρέωση.

Οι πληροφορίες σας αποθηκεύονται στο σύστημα επεξεργασίας του παρόχου φιλοξενίας της ιστοσελίδας μας και άλλων παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών όπως η Google, η Facebook ή η Amazon των οποίων η έδρα βρίσκεται στις ΗΠΑ και είναι πιστοποιημένοι στην Ασφάλεια Απορρήτου Ε.Ε - ΗΠΑ διαθέτοντας επαρκή μέτρα προστασίας.

Το Κ.Δ.Β.Μ. δε χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που μας παρέχετε για να λάβει οποιαδήποτε αυτοματοποιημένη απόφαση που μπορεί να σας επηρεάσει.

Δείτε λεπτομέρειες και στοιχεία που διαμοιράζουμε από την Πολιτική Cookies.

Είναι ασφαλή τα Δεδομένα μου;

Δεσμευόμαστε να διαφυλάσσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων σας, έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία.

Χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Για πόσο διάστημα διατηρούμε τις πληροφορίες σας

Διατηρούμε τις πληροφορίες πλοήγησής σας συνήθως ανώνυμης και για το χρονικό διάστημα ισχύος της παραμονής σας στον ιστότοπό μας. Εντούτοις είναι πιθανό να διατηρηθούν τα δεδομένα σας το πολύ μέχρι 2 έτη. Σε περίπτωση που μας αποστείλετε κάποιο αίτημα ο χρόνος διατήρησης των στοιχείων που μας παρέχετε εσείς οι ίδιοι (π.χ. στοιχεία επικοινωνίας μαζί σας) ποικίλει ανάλογα με το χρόνο ικανοποίησης του αιτήματός σας.

Τα δικαιώματά σας πάνω στις πληροφορίες σας

Το Κ.Δ.Β.Μ. κατόπιν αιτήματός σας, μπορεί να επιβεβαιώσει ποιες πληροφορίες κρατάμε για εσάς και πώς αυτές υπόκεινται σε επεξεργασία. Εφόσον το Κ.Δ.Β.Μ. διατηρεί προσωπικά δεδομένα για εσάς μπορείτε να ζητήσετε τις κάτωθι πληροφορίες:

  • Ταυτότητα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου επεξεργασίας που έχει αποφασίσει πώς και γιατί θα επεξεργαστεί τα δεδομένα σας.
  • Τον σκοπό της επεξεργασίας καθώς και τη νομική βάση για την επεξεργασία.
  • Εφόσον η επεξεργασία βασίζεται σε έννομα συμφέροντα του Κ.Δ.Β.Μ. ή τρίτου μέρους, πληροφορίες για αυτά τα συμφέροντα.
  • Τις κατηγορίες των προσωπικών δεδομένων που συλλέχθηκαν, αποθηκεύτηκαν και επεξεργάστηκαν.
  • Τον αποδέκτη ή τις κατηγορίες αποδεκτών στους οποίους διατέθηκαν/θα διατεθούν τα δεδομένα.
  •  Αν και εφόσον μεταφέρουμε τα προσωπικά δεδομένα σε μια Τρίτη χώρα ή διεθνή οργανισμό, πληροφορίες για το πώς εξασφαλίζουμε ότι αυτό γίνεται με ασφάλεια. Η Ε.Ε. έχει εγκρίνει την αποστολή προσωπικών δεδομένων σε κάποιες χώρες επειδή πληρούν ένα ελάχιστο επίπεδο προστασίας δεδομένων. Σε άλλες περιπτώσεις, εξασφαλίζουμε πως υπάρχουν ειδικά μέτρα για να διασφαλιστούν οι πληροφορίες σας.
  • Το χρονικό διάστημα για το οποίο θα αποθηκευτούν τα δεδομένα σας.
  • Λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιώματά σας να διορθώσετε, διαγράψετε, περιορίσετε ή εναντιωθείτε σε κάποιες επεξεργασίες.
  • Πληροφορίες για το δικαίωμά σας να αποσύρετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.
  • Τον τρόπο υποβολής καταγγελίας στην εποπτική αρχή.
  • Εάν η παροχή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αποτελεί νόμιμη ή συμβατική απαίτηση, καθώς και εάν είστε υποχρεωμένος να παράσχετε τα προσωπικά δεδομένα και τις πιθανές συνέπειες της παράλειψης παροχής αυτών των δεδομένων.
  • Την πηγή των προσωπικών δεδομένων εφόσον αυτά δε συλλέχθηκαν απευθείας από εσάς.
  • Οποιεσδήποτε λεπτομέρειες και πληροφορίες των αυτοματοποιημένων λήψεων αποφάσεων, όπως η δημιουργία προφίλ καθώς και τη σημασία και τις αναμενόμενες συνέπειες μιας τέτοιας επεξεργασίας (αν και εφόσον πράγματι γίνεται).

Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας

Για να ασκήσετε τα δικαιώματα σας μπορείτε να μας υποβάλλεται σχετικό αίτημα στην ταχυδρομική διεύθυνση του εκπαιδευτικού ομίλου dp studies, (Εκπαιδευτικός Όμιλος dp studies - Κορωναίου 4, 71202 Ηράκλειο) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνσή gdpr@dp.gr με θέμα: «Δικαιώματα GDPR» και εμείς θα φροντίσουμε να το εξετάσουμε και να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Κατ’ εξαίρεση, αν έχετε γραφτεί στο Ενημερωτικό μας Δελτίο (NewsLetter) και επιθυμείτε την ανάκληση της συγκατάθεσης σας για αποστολή ενημερωτικών email, μπορείτε να την πραγματοποιείται με την επιλογή του συνδέσμου «ΔΙΑΓΡΑΦΗ» που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε NewsLetter.

Το δικαίωμά σας να παραπονεθείτε

Εάν έχετε κάποιο παράπονο για τη χρήση που κάνουμε στις πληροφορίες σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας καθώς και με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,211532&_dad=portal&_schema=PORTAL

Ερωτήσεις και Σχόλια

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που δεν έχουν καλυφθεί, ή σχόλια και προβληματισμούς σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο για τη συμμόρφωση με τον ΓΚΠΠΔ (GDPR) και τους εκπροσώπους προστασίας δεδομένων μας , στέλνοντας email εδώ gdpr@dp.gr .