Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
close
μήνυμα συστήματος

Η τέχνη του Bartending

Η τέχνη του Bartending
  • ΕπαναλαμβανόμεναΤμήματα
  • Διάρκεια σεμιναρίου:50 ώρες
  • Προσιτές Τιμές

Απόκτησε τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες για την καλύτερη λειτουργία
ενός χώρου υποδοχής με τους καλύτερους καλεσμένους (
bar)!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ – ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το Σεμινάριο Bartender διεξάγεται σε εντατικά τμήματα 50 ωρών. Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν συνήθως από τις 11:00 έως 16:00 (10 συναντήσεις) σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, ειδικά διαμορφωμένου χώρου. Μετά το τέλος του σεμιναρίου οι καταρτιζόμενοι αποκτούν Βεβαίωση Παρακολούθησης από τον εκπαιδευτικό όμιλο dp studies (Πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης - Αρ. Αδείας: 2000146), αλλά συγχρόνως έχουν την δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις και να αποκτήσουν την Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση με τίτλο: «Πιστοποιημένος Ειδικός Bartender – CPBt»του Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού ACTA (Τεχνοβλαστού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε όποιον ασχολείται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τις πρώτες ύλες των ποτών, τις τεχνικές παρουσίασης και σέρβις και θέλει να ενταχθεί δυναμικά σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή / τουριστική μονάδα ή κέντρο διασκέδασης αποδεικνύοντας την αξία του με τον πιο αποτελεσματικό και έγκυρο τρόπο. Οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά µε την εξυπηρέτηση πελατών, τη λειτουργία ενός bar, τα προϊόντα που υπάρχουν σε ένα bar, καθώς και τη συντήρηση τους και θα γίνουν ικανοί να παρασκευάζουν όλα τα δημοφιλή cocktails και ανάμικτα ποτά. Γενικά θα γνωρίσουν όλες τις διαδικασίες και τις λειτουργίες ενός bar ώστε να γίνουν επαγγελματίες.

Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για:

  • Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και στη βιομηχανία της διασκέδασης.
  • Ερασιτέχνες που επιθυμούν να μάθουν τα μυστικά του bartending.
  • Επαγγελματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν την καλή και υγιή διαχείριση της επιχείρησης τους.
  • Επίδοξους Bartenders που θέλουν να διαπρέψουν στο χώρο.
  • Όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν μία νέα καριέρα στο χώρο της διασκέδασης και του θεάματος.

ΣΤΟΧΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  • Γνωριμία με τις βασικές αρχές bartending.
  • Γνωριμία με τις πρώτες ύλες και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση.
  • Απόκτηση των βασικών αρχών μίξης ποτών, καθώς και τις βασικές συνταγές κοκτέιλ.
  • Θεωρητική και πρακτική γνώση για νέες μεθόδους και πρακτικές παρασκευής ποτών και κοκτέιλ.
  • Απόκτηση κάθε εφοδίου για την επαγγελματική αποκατάσταση και καταξίωση ενός bartender.

ΥΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  1. ΒΑΣΙΚΕΣΑΡΧΕΣ BARTENDING
    1. Ο ρόλος και καθήκοντα του bartender
    2. Κοινωνικές δεξιότητες
    3. Προσωπική υγιεινή και εµφάνιση
    4. Εµφάνιση, καθαριότητα και τακτοποίηση του bar
    5. Χαιρετισµός και υποδοχή των πελατών
    6. Ο bartender ως πωλητής
    7. Σερβίρισµα αλκοόλ σε ανήλικους
    8. Υπεύθυνη πώληση αλκοόλ
    9. Οµαδικότητα
    10. 0 Χειρισµός παραπόνων
    11. Εργασιακές σχέσεις και επικοινωνία µε το προσωπικό
    12. H λειτουργία του bar
    13. Εργατικό δυναµικό και καθήκοντα:
    14. Διαδικασίες λειτουργίας του bar
    15. Customer service - πρότυπο εξυπηρέτησης
    16. Λειτουργία Ηλεκτρονικού Συστήµατος Διαχείρισης Παραγγελιών
    17. Μαζικές και οµαδοποιηµένες παραγγελίες
       
  2. ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    1. Αλκοολούχα προϊόντα από αλκοολική ζύµωση
    2. Αλκοολική ζύµωση – fermentation
    3. Μπύρα - Κρασί
    4. Cider – µηλίτης
    5. Sake
    6. Αποστάγµατα (distilled spirits)
    7. Απόσταξη – distillation
    8. Τύποι αποστακτήρων
    9. Μετά την απόσταξη
    10. 0 Τύποι αποσταγµάτων
    11. Gin (Τζιν)
    12. Whisky (ουίσκι)
    13. Irish whiskey - ιρλανδέζικο whiskey
    14. Canadian whisky - καναδέζικο whisky
    15. Αµερικάνικο whisky (american whiskey)
    16. Whisky από σίκαλη (rye whiskey)
    17. Whisky bourbon (µπέρµπον)
    18. Αλλά whisky
    19. Brandy (µπράντυ)
    20. 0 Eaux de vie (ο ντε βι)
    21. Fortified wines - ενισχυµένα κρασιά
    22. Calvados – applejack (κάλβαντος – απλ τζακ)
    23. Rum (ρούµι)
    24. Tequila (τεκίλα)
    25. Αποστάγµατα αρωµατισµένα µε γλυκάνισο
    26. Aquavit (ακβαβίτ)
    27. Άλλα αποστάγµατα
    28. Liqueur – bitters (Λικέρ-Μπίτερς)
    29. Τεχνικές Free pouring και µεζούρες
    30. 0 Μονάδες Μέτρησης υγρών
    31. Βασικές Αρχές Barista (Καφές, Τσάι και ζεστά Ροφήματα)
       
  3. Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΙΞΗΣ (MIXOLOGY)
    1. Ιστορία και κουλτούρα του cocktail
    2. Απαραίτητες γνώσεις (Συντήρηση, Υλικά, Εργαλεία του Bar, Είδη Πάγου κα)
    3. Η τέχνη του cocktail (θεωρία ανάµιξης ποτών)
    4. Γαρνιτούρες
       
  4. ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ COCKTAILS
    1. Martini
    2. Margarita
    3. Daiquiri
    4. Mai Tai
    5. Mojito
    6. Caipirinha
    7. Bellini
    8. Negroni /Americano
    9. Sex on the Beach
    10. 0 Manhattan
    11. Gin Fizz
    12. Zombie
    13. Singapore Sling
    14. Mint Julep
    15. Pina Colada
    16. Old Fashioned
    17. Tequila Sunrise
    18. Screwdriver
    19. κα
       
  5. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
    1. Παρασκευή πολλών ανάµικτων long drinks
    2. Παρασκευή πολλών κλασικών Cocktails
    3. Πρακτική Εξάσκηση Free Pour ( 0 τυχαίες δοσολογίες από 0, cl µέχριcl)
    4. Πρακτική Εξάσκηση Αναγνώρισης Αλκοολούχων Ποτών (Ετικέτες)
    5. Πρακτική Εξάσκηση σε όλες τις λειτουργίες ενός bar

ΠΑΡΟΧΕΣ

  • Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
  • Χρηματοδότηση έως και 100% από το ΛΑΕΚ (για επιχειρήσεις)
  • Πρακτική Εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας ειδικά διαμορφωμένου χώρου
  • Δωρεάν Υποστήριξη μετά την λήξη του σεμιναρίου για βοήθεια και συμβουλές για την εργασία σας
  • Δυνατότητα εξετάσεων και απόκτηση αναγνωρισμένου Διπλώματος για Bartender

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Υπάρχει η δυνατότητα για ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών. Αν οι καταρτιζόμενοι το επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν καθημερινά από τις 11:00 έως 16:00 και έτσι να διαρκέσει το τμήμα 2 εβδομάδες ή να καθορίσουν άλλο πρόγραμμα παρακολούθησης με 2 ή 3 φορές την εβδομάδα και έτσι το πρόγραμμα να κρατήσει 3 ή 4 εβδομάδες.

Το τελικό πρόγραμμα μαθημάτων θα καθοριστεί στο πρώτο μάθημα, ώστε να ικανοποιεί όλους τους εκπαιδευόμενους !!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο dp studies στα τηλέφωνα: 2810-24.00.24, 2810-285.627, 2810.313.603.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ PDF

Αν θέλετε να κατεβάσετε σε pdf και να εκτυπώσετε τις πληροφορίες για τα Σεμινάρια Bartending, πατήστε: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ BARTENDING.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Αν επιθυμείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για το σεμινάριο, συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και εξειδικευμένος σύμβουλος του dp studies θα επικοινωνήσει μαζί σας, για να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες. Εναλλακτικά τηλεφωνήστε στο dp studies ή επισκεφτείτε ένα από τα παραρτήματα του και δηλώστε τη συμμετοχή σας.

• 1ο Παράρτημα: Κορωναίου 4 (Κέντρο Ηρακλείου) – τηλ. 2810.24.00.24
• 2ο Παράρτημα: Μελίνας Μερκούρη 64 (Θέρισος) – τηλ. 2810.313.603

Τα δεδομένα σας θα χρησιμοποιηθούν με σκοπό να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με το/τα σεμινάριο/α που θα εκδηλώσετε ενδιαφέρον στην παρούσα φόρμα.
Φορμα εκδηλωσης ενδιαφεροντος
Παρακαλούμε συμπληρώστε παρακάτω
κάνοντας κλικ, τα σεμινάρια που σας ενδιαφέρουν.
Σεμιναρια Διαφορων Ειδικοτητων
Πληροφορικη
Ξενες γλωσσες
Επιδοτουμενα Προγραμματα
Marketing
Τουριστικα
Διαγωνισμοι ΑΣΕΠ
Υπηρεσιες
Μεταπτυχιακα στην Κυπρο Εξ' Αποστασεως
Πανεπιστημιακα φροντιστηρια
Στοιχεια Επικοινωνιας Ενδιαφερομενου
Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις
  • 1. Πως μπορώ να πληρώσω για τα σεμινάρια;
  • 2. Είμαι εισηγητής πως μπορώ να κάνω αίτηση για συνεργασία μαζί σας
  • 3. Που διεξάγονται τα Σεμινάρια;
  • 4. Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνω πιστοποίηση;
  • 5. Πως μπορώ να ενημερώνομαι για τα προγράμματα σας