Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
close
μήνυμα συστήματος

Πιστοποιήσεις Cambridge

Κοινοποιηση στα social

Εκμάθηση και Πιστοποίηση Υπολογιστών στο Ηράκλειο

Στα Κέντρα Εκμάθησης Υπολογιστών dp studies στο Ηράκλειο, διενεργούνται μαθήματα για όλες τις Πιστοποιήσεις Πληροφορικής που αναγνωρίζονται στην Ελλάδα. Μία από αυτές είναι και η Πιστοποίηση του Cambridge.

Διπλώματα Πληροφορικής Cambridge

Τα διπλώματα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Cambridge είναι διπλώματα που πιστοποιούν τις γνώσεις των σπουδαστών στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και έχουν αναγνωριστεί επίσημα από το Ελληνικό Κράτος από το 2004. Είναι απαραίτητα για τις προσλήψεις του Δημοσίου και μοριοδοτούν τους Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για όλες τις ειδικότητες.

Εκτός από το Δημόσιο είναι απαραίτητο προσόν και για τον ιδιωτικό τομέα σε όλα τα επαγγέλματα που χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Τα διπλώματα Πληροφορικής του Cambridge μπορεί να τα αποκτήσει κάποιος στα Κέντρα Εκμάθησης Υπολογιστών dp studies έπειτα από την Πιστοποίηση του dp studies ως επίσημο εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο του Cambridge.

Στοιχεία επικοινωνίας

dp studies - Κορωναίου 4, Ηράκλειο Κρήτης: τηλ. 2810 24.00.24
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 22:00,
Σάββατο: 09:00 - 15:00, Κυριακή: κλειστά

dp studies - Μελίνας Μερκούρη 64, Ηράκλειο Κρήτης: τηλ. 2810 313.603
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 15:00 & 17:00 - 22:00,
Σάββατο: 09:00 - 15:00, Κυριακή: κλειστά

E-Mail

DP Studies: dpstudies@gmail.com

Το Πανεπιστήμιο του (Cambridge) - University of Cambridge Local Examinations Syndicate

Το τμήμα εξετάσεων του Πανεπιστημίου του (Cambridge) - University of Cambridge Local Examinations Syndicate θεωρείτε σήμερα απ' όλους ο παγκόσμιος ηγέτης στην Εκπαίδευση. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται εδώ και 50 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα το Cambridge έχει δημιουργήσει ένα αξιόπιστο όνομα ως προς τη διεξαγωγή εξετάσεων διεθνούς κύρους, κυρίως με τις εξετάσεις στην Αγγλική γλώσσα σε συνεργασία με το Βρετανικό συμβούλιο. Αυτό βέβαια είναι γνωστό. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το Cambridge δραστηριοποιείται σε πάρα πολλές εξετάσεις, όλων σχεδόν των επιστημών, από το 1863.

Σήμερα λειτουργεί σε 168 χώρες σε όλο τον κόσμο διεξάγοντας ακαδημαϊκές και επαγγελματικές εξετάσεις υψηλής ποιότητας.
Το εξεταστικό τμήμα του πανεπιστήμιο του Cambridge έχει τρία τμήματα.

Το C.I.E. (Cambridge International Examinations) που διεξάγει όλες τις ακαδημαϊκές εξετάσεις του εξωτερικού δηλαδή εξετάσεις για την εισαγωγή στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και τις επαγγελματικές εξετάσεις του εξωτερικού με πάνω από 2.000.000 διπλώματα το χρόνο.

Το E.F.L. που διεξάγει εξετάσεις για τα πτυχία της Αγγλικής γλώσσας γνωστά στην Ελλάδα ως Lower και Proficiency με 180,000 πτυχία μόνο στην Ελλάδα το χρόνο

και

το O.C.R. που είναι ένας από τους 4 οργανισμούς που διεξάγουν επαγγελματικές εξετάσεις στην Βρετανία για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και στους μεγάλους οργανισμούς, κάτι σαν τον Ελληνικό ΑΣΕΠ.

Τα άτομα που κατέχουν ένα πιστοποιητικό ή δίπλωμα του Cambridge είναι σίγουρα ότι έχουν στα χέρια τους ένα προσόν διεθνούς εμβέλειας.

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι είναι ο μόνος, εξεταστικός φορέας της Βρετανίας που έχει ισχυρούς δεσμούς με το Πανεπιστήμιό του και είναι ένας δημόσιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Υπάρχουν μερικά ορόσημα σε όλο τον κόσμο που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίσουν, το Πανεπιστήμιο του Cambridge είναι ένα τέτοιο ορόσημο που δικαίως έχει συνδεθεί με τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας και υπεροχής στην παροχή της εκπαίδευσής του.

Το Cambridge έχει δημιουργήσει μια κουλτούρα όπου η παράδοση είναι σεβαστή και οι νέοι τρόποι σκέψης εναγκαλίζονται και εφαρμόζονται. Το Πανεπιστήμιο του Cambridge δρα ως μαγνήτης, κάνοντας το Cambridge την περιοχή με την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Είναι πρωτοπόρο στην ανάπτυξη και εφαρμογή συναρπαστικών νέων ιδεών στις τηλεπικοινωνίες, στην Πληροφορική, στις Νέες τεχνολογίες, στην Βιοτεχνολογία και την Βιοπληροφορική (Μοναδικό κέντρο στον κόσμο)

Στην πληροφορική ιδιαίτερα μια που είναι και η επιστήμη που μας ενδιαφέρει, το Cambridge θεωρείται η Silicon Valley της Ευρώπης, δηλαδή το κέντρο της ανάπτυξης στην πληροφορική για όλη την Ευρώπη.

Τα διπλώματα του Cambridge International Examinations

Τα διπλώματα πληροφορικής του Cambridge είναι:

1. Cambridge IT Skills

Το Cambridge IT Skills είναι ένα Δίπλωμα Δεξιοτήτων στην Τεχνολογία της Πληροφορικής. Απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων, φοιτητές, εργαζομένους, ανέργους και για να αποκτηθεί θα πρέπει ο υποψήφιος να εξεταστεί 45 λεπτά σε κάθε μία από τις παρακάτω ενότητες:

 • Χρήση Υπολογιστή και Διαχείριση Αρχείων (Windows)
 • Επεξεργασία Κειμένου (Word)
 • Λογιστικά Φύλλα (Excel)
 • Διαχείριση Πληροφοριών και Επικοινωνίες (Internet)
 • Παρουσιάσεις (PowerPoint)
 • Βάσεις Δεδομένων (Access)

Οι παραπάνω ενότητες μπορούν να δοθούν με οποιαδήποτε σειρά επιλέγοντας ο υποψήφιος πόσες θα δώσει σε κάθε εξεταστική ημέρα.

Οι εξετάσεις διενεργούνται από το Cambridge International Examinations με Αυτοματοποιημένο Σύστημα εξέτασης στα Ελληνικά και τα αποτελέσματα βγαίνουν αυτόματα από τον υπολογιστή.

2. Cambridge IT SKILLS Proficiency

Το Cambridge ITSkillsProficiency είναι ένα Επαγγελματικό Δίπλωμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Είναι ένα δίπλωμα επαγγελματικής καταξίωσης στον χειρισμό του Η/Υ και του Internet. Απευθύνεται σε εφήβους, φοιτητές, ανέργους, εργαζομένους και Διευθυντικά στελέχη και εξετάζει γνώσεις για προχωρημένα θέματα σε όλα τα προγράμματα του βασικού διπλώματος IT Skills καθώς και την ικανότητα του επαγγελματία χρήστη στην επιτυχή «συνεργασία» όλων αυτών των προγραμμάτων, ικανότητα απαραίτητη σε ένα πραγματικό επαγγελματικό περιβάλλον εργασίας.

Τα μαθήματα τα οποία εξετάζονται είναι:

 • Word advanced,
 • Excel advanced,
 • Access advanced,
 • Power Point advanced,
 • Internet advanced (δημιουργία ιστοσελίδων)

Το δίπλωμα CambridgeITSkillsProficiencyείναι κάτι αντίστοιχο όπως το δίπλωμα Proficiency του Πανεπιστημίου του Cambridge στην Αγγλική Γλώσσα και πιστοποιεί τις γνώσεις του υποψηφίου στο ανώτερο επίπεδο χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Εκτός από τα 2 παραπάνω διπλώματα το Cambridge διαθέτει διπλώματα και για άλλα εξειδικευμένα προγράμματα της Πληροφορικής τα οποία και αυτά μπορούν να αποκτηθούν στο dp studies.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!