Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
close
μήνυμα συστήματος

Εξ’ αποστάσεως Μεταπτυχιακές και Προπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας

Εξ’ αποστάσεως Μεταπτυχιακές και Προπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας
Κοινοποιηση στα social
26.07.2016

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το κορυφαίο πανεπιστήμιο της Κύπρου το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Μέσω αυτής της συνεργασίας το dp studies προσφέρει Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές Σπουδές εξ’ αποστάσεως από την Κρήτη. Ο Εκπαιδευτικός όμιλος dp studies αναλαμβάνει την Γενική Αντιπροσώπευση για όλη την Κρήτη του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και πέρα από τις εξ’ αποστάσεως σπουδές αναλαμβάνει και όλες τις διαδικασίες για να ενημερώσει επίσημα και να εγγράψει τον κάθε ενδιαφερόμενο και στις δια ζώσεις προπτυχιακές, μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές σε όλες τις ειδικότητες του Πανεπιστημίου.

Μεταπτυχιακά εξ’ Αποστάσεως

Το Πανεπιστήμιο ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, παρέχει πανω από 25 προγράμματα Μεταπτυχιακών σπουδών εξ’ αποστάσεως, στην Ελληνική γλώσσα, με πλήρη αναγνώριση από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμα των Ελληνικών Α.Ε.Ι. Τα Μεταπτυχιακά Εξ’ Αποστάσεως που προσφέρονται είναι τα εξής:

Δείτε το Video

Διάρκεια Σπουδών - Διαδικασίας Εκπαίδευσης

 • Η Διάρκεια Σπουδών είναι από 3 έως 10 ακαδημαϊκά εξάμηνα (πλήρης ή μερική φοίτηση)
 • H Γλώσσα Διδασκαλίας είναι η Ελληνική ή η Αγγλική
 • Τα μαθήματα γίνονται εξ’ αποστάσεως με Ασύγχρονη και Σύγχρονη Εκπαίδευση χωρίς να απαιτηθεί καμία παρουσία στην Κύπρο
 • Οι σπουδαστές χωρίζονται σε ολιγομελείς ομάδες (μικρές εκπαιδευτικές τάξεις)
 • Υπάρχει Εκπαιδευτικός Σύμβουλος για κάθε σπουδαστή που τον κατευθύνει στο μεταπτυχιακό και επικοινωνεί μαζί του με σύγχρονο σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
 • Τα μαθήματα πέραν των εργασιών εξετάζονται με γραπτές εξετάσεις, που γίνονται μια φορά το εξάμηνο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη
 • Το κόστος πληρώνεται σε μηνιαίες δόσεις (ανάλογα με τα μαθήματα που δηλώνονται ανά εξάμηνο)
 • Η έναρξη των προγραμμάτων είναι τον Οκτώβριο και τον Φεβρουάριο
 • Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων και τη θερινή περίοδο (έως 15 ECTS)

Ειδικά για τα Μεταπτυχιακά στις Επιστήμες της Αγωγής τα πλεονεκτήματα απόκτησης τους είναι:

 • Αναβάθμιση κλιμακίου με μισθολογική εξέλιξη για διορισμένους εκπαιδευτικούς
 • Τέσσερα μόρια προσαύξηση τόσο στην αξιολόγηση των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων όσο και των Σχολικών Συμβούλων
 • Παιδαγωγική επάρκεια σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς
 • Προσαύξηση κατά 3 στα μόρια, όσων συμμετάσχουν στον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών
 • Ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγής και προσαύξηση κατά 4 στα μόρια στους πίνακες ΣΜΕΑΕ (ισχύει για όσους επιλέξουν την κατεύθυνση ‘Ειδική Εκπαίδευση’)

Για περισσότερες πληροφορίες για όλα τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών κάθε μεταπτυχιακού εξ αποστάσεως που προσφέρει το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας πατήστε: Μεταπτυχιακά Εξ' απαοσάσεως από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας .

Μεταπτυχιακά Δια ζώσης

Το Πανεπιστήμιο ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, προσφέρει τα παραπάνω Μεταπτυχιακά εξ’ αποστάσεως και με φυσική παρουσία (Δια ζώσης) στην Ελληνική γλώσσα, με πλήρη αναγνώριση από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμα των Ελληνικών Α.Ε.Ι.

Εκτός όμως από αυτά που προσφέρονται και εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπάρχουν και μεταπτυχιακά που προσφέρονται μόνο Δια ζώσης.

Τα Μεταπτυχιακά που προς το παρόν προσφέρονται μόνο Δια ζώσης είναι τα εξής:

Προπτυχιακά Δια ζώσης

Το Κυπριακό Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (δηλ. παρακολουθώντας στην Κύπρο) όπως Νομική, Ιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Αρχιτεκτονική, Πληροφορική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Λογιστική, Επιστήμη του Αθλητισμού, Μαθηματικά, Βιολογία, Καλές Τέχνες, Μουσική, Χορός, Ψυχολογία, Δημοτική Εκπαίδευση και άλλες 40 ειδικότητες αναγνωρισμένες από το ΔΟΑΤΑΠ.

Τα προπτυχιακά είναι όλα αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Το dp studies, ως Γενικός Αντιπρόσωπος Κρήτης του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, αναλαμβάνει και το Γραφείο Εκπροσώπων του Πανεπιστημίου στην Κρήτη και λειτουργεί ως επίσημο κέντρο ενημέρωσης, διευθετώντας όλες τις διαδικασίες έγκρισης και εγγραφής των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο.

Διαδικασία Εγγραφής

Για να δείτε την Διαδικασία Εγγραφής για όλα τα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών, πατήστε: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Ποιο είναι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα ανεξάρτητο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ίσων ευκαιριών, που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της δυτικής εκπαίδευσης με υψηλά πρότυπα ποιότητας και διεθνή φιλοσοφία.

Θεωρείται σήμερα το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου και στεγάζεται σε υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Λευκωσία.

Η πανεπιστημιούπολη απαριθμεί 15 κτίρια. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το μόνο μη κρατικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που προσφέρει αληθινή εμπειρία πανεπιστημιούπολης. Στο σύνολο τους, πανεπιστήμιο και συνδεδεμένες μονάδες, απαριθμούν 19 κτήρια σε Κύπρο, Ελλάδα και Ρουμανία.

Το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας πήρε την άδεια ως Πανεπιστήμιο το 2007 και προχώρησε σε μία επέκταση του κεντρικό κτιρίου και στην ανοικοδόμηση άλλων 5 κτιρίων με συνολική κάλυψη 7,322 τ.μ. Αυτή η επιπλέον χωρητικότητα ήταν εν μέρει απαραίτητη λόγω του αυξημένου αριθμού προσφερόμενων προγραμμάτων, για να παρέχει πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες / εργαστήρια / αίθουσες διδασκαλίας και να φιλοξενήσει έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.

Συνολικά δηλαδή το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας απαριθμεί 15 κτίρια, 66 αίθουσες, 60 εργαστήρια και studio και καλύπτει έκταση 33.320 τ.μ

Το Πανεπιστήμιο εργοδοτεί παραπάνω από 200 καθηγητές πλήρους απασχόλησης, 90% των οποίων είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, διασφαλίζοντας έτσι ένα περιβάλλον μάθησης που είναι ταυτόχρονα οικείο και ποιοτικό, εφάμιλλο μερικών από των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο.

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει αυξήσει ραγδαία τη συλλογή της, με την προσθήκη 20.000 νέων βιβλίων, 39 βάσεων δεδομένων και 700 ηλεκτρονικών βιβλίων (e-books). Επιπλέον, εξασφάλισε πρόσβαση σε 4.000 ηλεκτρονικά περιοδικά από τους (πλήρη κείμενα) Elsevier και Wiley, αναβάθμισε τον on-line κατάλογο Aleph, εγκατέστησε τη δικτυακή ερευνητική πύλη MetaLib, τον λογισμικό πράκτορα διασύνδεσης πηγών SFX και το λογισμικό RefWorks. Επίσης, δημιούργησε Παιδικό Αναγνωστήριο. Όσον αφορά τη δικτύωση μεταξύ βιβλιοθηκών, συμμετέχει στον Συλλογικό Κατάλογο Κυπριακών Βιβλιοθηκών, σε Υπηρεσία Δανειστικής Βιβλιοθήκης μαζί με τα άλλα 3 μη κρατικά πανεπιστήμια, μια μικρή κοινοπραξία και στην ΚΕΒΕΠ (Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων - Επιστημών Πληροφόρησης). Άλλες δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης είναι η διοργάνωση συχνών εργαστηρίων κατάρτισης και ομάδων χρηστών, και η ετήσια ενημέρωση όλων των βάσεων δεδομένων.

Το Πανεπιστήμιο επιδιώκει την αριστεία στην εκπαίδευση μέσα από υψηλά πρότυπα διδασκαλίας, σ’ ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που διαρκώς βελτιώνεται. Πέρα από τη διδασκαλία στις αίθουσες, το Πανεπιστήμιο προσφέρει στους σπουδαστές την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως είναι οι φοιτητικές λέσχες, ο αθλητισμός, οι δημόσιες διαλέξεις και σεμινάρια.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει ενεργά σε ευρωπαϊκά και τοπικά ερευνητικά προγράμματα ως εταίρος και ως συντονιστικός φορέας. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο έχει πάρει έγκριση για Πανεπιστημιακό Χάρτη Erasmus και συμμετέχει επίσημα στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων (ECTS). Το Πανεπιστήμιο συμμετέχει επίσης ενεργά στην κοινότητα με εκστρατείες για διάφορους σκοπούς, όπως η προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος. Σε αναγνώριση αυτού του έργου το ίδρυμα έχει λάβει το διεθνούς κύρους βραβείο Ηνωμένων Εθνών "Global 500”. Άλλα παραδείγματα κοινωφελούς εργασίας περιλαμβάνουν εκστρατείες για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο και τη συγκέντρωση κεφαλαίων για ευγενείς σκοπούς. Μόνιμη δέσμευση του Πανεπιστημίου είναι και η βοήθεια που παρέχεται από καθηγητές σε τροφίμους των φυλακών που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στους τομείς της πληροφορικής, της τέχνης και της ψυχολογίας.

Πληροφορίες - Εγγραφές

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό όμιλο dp studies στα τηλέφωνα: 2810.313.603, 2810.285.627, 2810.24.00.24 ή επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των Γραφείων Εκπροσώπων Κρήτης του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας http://www.unic-crete.gr .