Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
close
μήνυμα συστήματος

Εκδήλωση Αθλοπαιδιών 2011

Εκδήλωση Αθλοπαιδιών 2011

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός dp studies, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων, οργάνωσε διοργάνωσε την Κυριακή 15 Μαΐου 2011, την γιορτή αθλοπαιδιών πάνω στα τείχη της πόλης.

Η γιορτή αποτέλεσε ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να αναβιώσουν παραδοσιακά παιχνίδια της γειτονιάς, όπως τα μήλα, το μαντηλάκι, τις σκυταλοδρομίες κα, καθώς επίσης και σύγχρονα ομαδικά αθλήματα που τείνουν να εκλείψουν από το σύγχρονο τρόπο ζωής μας.

Στόχος της εκδήλωσης του dp studies είναι να προτρέψει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την παράδοση και το βιωματικό παιχνίδι, σε αντιπαραβολή με τον καθιστικό τρόπο ζωής που διακρίνει τα σημερινά παιδιά, γεγονός που εντείνεται από την αλόγιστη χρήση βιντεοπαιχνιδιών και του Internet.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δημιουργική και όχι παθητική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, εφόσον τα παιχνίδια βιντεοσκοπήθηκαν με σκοπό να δοθούνε στους μικρούς μας φίλους για ψηφιακή επεξεργασία. Άρα, η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιείται δημιουργικά, αρκεί να υπάρχει σωστή και υπεύθυνη καθοδήγηση από καταρτισμένους γονείς και εκπαιδευτικούς. Αυτός είναι και ο στόχος του dp studies.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος τα παιδιά από τις τάξεις του ολοκληρωμένου κύκλου σπουδών των παιδικών τμημάτων της σχολής, στα πλαίσια του project στους υπολογιστές, που έχουν αναλάβει τα παιδιά συγκεκριμένων τάξεων και έτσι συνδυάστηκε το παιχνίδι, η παράδοση, τα μηνύματα που πρέπει να πάρουν οι μαθητές και η σύγχρονη τεχνολογία.

15.05.2011

Photo Gallery