Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
close
μήνυμα συστήματος

Συνεργασία Cambridge με dp studies

Συνεργασία Cambridge με dp studies

Σε μια γεμάτη αίθουσα από σπουδαστές, μαθητές και γονείς έγινε την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η επίσημη έναρξη των διπλωμάτων πληροφορικής τουCambridge International Examinations. Συγχρόνως εγκαινιάστηκε η συνεργασία του εκπαιδευτικού οργανισμού dp studies με το Cambridge International Examinationsαποτέλεσμα της οποίας θα είναι, να μπορούν οι μαθητές της Κρήτης να εκπαιδεύονται με βάση τα εκπαιδευτικά προγράμματα (sylabus) του Cambridge και να αποκτούν τα διεθνούς κύρους και αναγνώρισης διπλώματα του.

Η εκδήλωση αποτελείτο από 3 μέρη. Στην αρχή μίλησε ο κύριος Τάκης Νικόλαος διευθύνων σύμβουλος της Vellum – Educational Cervices και εκπρόσωπος του Cambridge International Examinations στην Ελλάδα ο οποίος παρουσίασε τα 2 διπλώματα πληροφορικής του Cambridge και εγκαινίασε την συνεργασία του στην Κρήτη με τον εκπαιδευτικό οργανισμό dp studies.

Στο 2ο μέρος μίλησε εκ μέρους του dp studieso κύριος Δημήτρης Παπαματθαιάκης ο οποίος ανέλυσε πως εφαρμόζονται τα προγράμματα του Cambridge στα αναλυτικά προγράμματα και ειδικότητες του dp studiesκαθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι σπουδαστές του να αποκτήσουν τα 2 διπλώματα.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με απονομή διπλωμάτων στα παιδικά τμήματα του ολοκληρωμένου κύκλου σπουδών του dp studies.

Επίσης στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο πρώην υφυπουργός μεταφορών και επικοινωνιών και συγγραφέας του βιβλίου «Οι νέες τεχνολογίες και ο Σύγχρονος Άνθρωπος» κύριος Δημήτριος Σαρρής.

Ο κύριος Τάκης Νικόλαος εκπρόσωπος του Cambridge International Examinations στην Ελλάδα δήλωσε: "Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να έχω την τιμή να σας παρουσιάσω τα διπλώματα πληροφορικής του Cambridge και να κάνω την επίσημη έναρξη, με τη παρουσίαση αυτή, μιας ιδιαίτερα σημαντικής συνεργασίας με τις σχολές dp studies.

Είχα την ευκαιρία, στα πλαίσια των επιθεωρήσεων των σχολών για την πιστοποίηση τους ως εξεταστικά κέντρα του Cambridge, να ξεναγηθώ στους χώρους του dp studies και να μελετήσω τα προγράμματα σπουδών. Διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι του dp studies δημιούργησαν μια σχολή πολύ προσεγμένη με ένα, χωρίς περιττές υπερβολές περιβάλλον, άρτια εξοπλισμένο, με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, με προγράμματα, βιβλία και σημειώσεις, αλλά και με ένα πρόγραμμα σπουδών επιστημονικά δομημένο, όπως ακριβώς και η άρτια επιστημονική κατάρτιση τους.

Το Cambridge εδώ και 140 χρόνια συνεργάζεται με διακεκριμένους συνεργάτες - διεθνείς εταίρους, Υπουργεία Παιδείας και άλλους σημαντικούς φορείς εκπαίδευσης. Η επιλογή των συνεργατών του γίνεται πάντα με υψηλά κριτήρια. Είμαστε πολύ ευτυχείς που καλωσορίζουμε σήμερα το dp Studies σε αυτό το διακεκριμένο club των συνεργατών του Cambridge International Examinations. Η κοινή μας αποστολή είναι να δώσουμε τις καλύτερες ευκαιρίες για μάθηση σε όλους τους νέους του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής και με τον τρόπο αυτό να συμβάλουμε ώστε να γίνουν μέλη της διεθνούς κοινότητας".

14.06.2002